2020-uosius pergalingai pradėjo KVK ir Veramiga

2020-uosius pergalingai pradėjo KVK ir Veramiga 1202

2020-ųjų sausio 6-ąją pirmieji į kovas 10-ojo KLKML čempionato sezone grįžo Klaipėdos valstybinė kolegija ir KK Riflis ekipos. Kovoje dėl galimai antrosios pozicijos turnyrinėje lentelėje savo pranašumą įrodė jaunieji "Klaipėdos valstybinės kolegijos" studentai įveikė varžovus 78:71.

Mačą po švenčių kur kas geriau pradėjo į svečius atvykę kretingiškiai "KK Riflis", kurie mačą pradėjo 5 Evaldo Paulausko taškais be atsako ir po 10 minučių pirmavo 19:13. Antrame ketvirtyje pabudę studentai susigrąžino iniciatyvą į savo rankas ir po 2 ketvirčių pirmavo 37:36.

Po ilgosios pertraukos tęsėsi atkakli taškas į tašką kova, komandinį žaidimą demonstravę kretingiškiai išlygino rezultatą prieš lemiamą ketvirtį 53:53. Paskutiniame ketvirtyje Dovydo Deimonto ir Irmanto Kryžiaus tolimi metimai sukrovė kolegijos ekipai dviženklę persvarą, kurią pastarieji išsaugojo ir iškovojo pirmąją šių metų pergalę 78:71.

Rezultatyviausi žaidėjai:

"Klaipėdos valstybinės kolegijos" gretose Irmantas Kryžius pelnė 21 tašką, Dovydas Deimontas prie pergalės pridėjo 14 taškų.

"KK Riflis" ekipoje Klaudijus Anužis ir Eimantas Kupšys (12 atk.kam.) surinko po 17 taškų, Evaldas Paulauskas pridėjo 15 taškų.

Rungtynių komentarai:

"Klaipėdos valstybinė kolegija" komandos žaidėjas Irmantas Kryžius: " Norėjome išlošti varžybas, naujų metų pradžią pradėti nuo pergalių. Charakteris lėmė, jog viskas pasisuko mūsų naudai. Buvo karštos varžybos. Žaidėjai pas mūsų nervavos, rėkė, kas lėmė tą mūsų rezultatą. Pataikėm tritaškius, kitas varžybas ginybą reikia patobulinti ir žaisim tą patį žaidimą."

"KK Riflis" komandos žaidėjas Karolis Griškus: "Mūsų žaidimą manau visų pirmą nauji metai lėmė. Paskutinį kartą žaidėm prieš pusė mėnesio atrodo, praradom ritmą, kurį tikrai neblogą turėjome. Šiandien labai sunkiai sekėsi įsivažiuoti, bet aišku reikia kreditų duoti ir varžovui. Varžovas tikrai buvo pajėgus, turi trenerį, turi derinukų ir yra disciplina pas juos, kas megėjų lygoje yra "wow". Antroje pusėje gavome tritaškių per mūsų pasyvią ginybą. Pabandėm sugrįžti, bet tas mūsų grįžimas buvo labiau "šiaudo griebimasis". Praeitą kartą su "Girandra" žaidėm, tai to šiaudo griebiamės ir pavyko išlipti sausiems iš balos, šiandien - nepavyko. Varžovus sveikiname su pergalę pelnyta. Su mūsų tokiu žaidimu mes nebuvo verti jos. Ačiū teisėjams, sekretoriatui."

Antrosiose pirmadienio vakaro rungtynėse, KLKML susitiko „Svajonių Krantas“ ir „Veramiga“ ekipos. „Veramiga“ šį vakarą rezultatu 77:82 iškovojo pergalę. (21:17,23:20,16:23,17:22)

Pirmame kėlinyje vyko lygi kova, kėlinio pabaigoje „Svajonių Krantas“ sužaidė kiek geriau ir laimėjo kėlinį rezultatu 21:17.
Antrame kėlinyje „Svajonių Krantas“ padidino savo pranašumą dar trim taškais. (23:20)
Po ilgosios pertraukos „Veramiga“ šovė į priekį laimėjo kėlinį 16:23, ir rezultatas tapo lygūs (60:60)
Ketvirtasis kėlinys prasidėjo „Veramiga“ mini spurtu 0:6, bet „Svajonių Krantas“ pasiduoti neketino, surengė savo mini spurtą 5:0, bet pastangų neužteko, ir teko pripažinti varžovų pranašumą. Po sunkios ir atkaklios kovos „Veramiga“ įsirašė sunkią pergalę rezultatu 77:82.

Rezultatyviausiai „Svajonių Krantas“ komandoje žaidė: Arminas Bergaudas 25 taškai, 9 išprov. praž., Darius Bručkus 21 taškų, 8 atk. kam.

„Veramiga“ komandoje rezultatyviausi žaidėjai: Tomas Venslovas 19 taškų, 18 atk. kam. Edgaras Ilarionovas 17 taškų, Mindaugas Simaitis 12 taškų, 7 atk. kam., 3 blokai.

Rungtynių komentarai:

"Veramiga" ekipos treneris Nerijus Tamošauskas: "Geros varžybos, aišku, pradėjome rungtynes banguotai, kaip jau mums ir įprasta., tačiau po to įsivažiavome, žaidime atsirado energija, „užspaudėme“ jų pagrindinį žaidėją, jie pradėjo skubėti, ko pasėkoje atitrūkome ir iškovojome pergalę. Varžovų pagrindiniai žaidėjai rungtyniavo daug minučių, galbūt, pabaigoje jiems kiek pritrūko jėgų, kas ir nulėmė tokia rungtynių baigtį."

"Svajonių krantas" komandos žaidėjas Arminas Bergaudas: "Varžybas vertinu visai neblogai, rungtynių pabaigoje, ypač paskutinėmis minutėmis, mūsų komandai kiek pritrūko kantrybės bei šaltakraujiškumo. Priėmėme ne pačius geriausius sprendimus, kas ir kainavo šiandien pergalę, bet tai suprantama, visgi esame jauna komanda, daugiau jaunimo, o ne veteranų."

Klaipėdos krepšinio mėgėjų lygos administracija atsiprašo "Veramiga" ekipos, kuriai teko žaisti prieš nuostatus pažeidusią ekipą. Komanda "Svajonių krantas" ekipoje žaisti teisės neturėjęs Arminas Bergaudas, ko pasekoje, bet kokiu rezultatu pasibaigusiose rungtynėse pergalė būtų įskaityta "Veramiga" komandoje.

"Svajonių krantas" ekipai sankcijos bus pritaikytos pagal KLKML nuostatus.

 


‹ atgal
KLKML © 2024

uždaryti

A lyga

B lyga

C lyga

IT lyga

uždaryti